• slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider

Když jsme ráno na stadion dorazili, byl již plný závodníků, atmosféra byla napjatá. Závodu se zúčastnily týmy z pražských škol všech stupňů. Akce se konala na Julisce a naše gymnázium reprezentovalo v šesti kategoriích:

Mladší žákyně: Tereza Barošová, Anna Vaskovská, Lenka Hermanová, Tereza Javorská, Markéta Štěpánová

Mladší žáci: Damián Filip, Tomáš Kotáb, Maxim Pošvic, Erik Šilar

Starší žákyně: Mariana Kunclová, Tina Hobstová, Anna Staňková, Eliška Vaňková, Kateřina Procházková

Starší žáci:Albert Dolejš, Hynek a Vít Bludští, Ben Röbisch, Matěj Illner

Dívky SŠ: Ema Langová, helena VaŇková, Tereza Štanclová, Julie Štrauchová, AmélieVaragnat

Chlapci SŠ: Tomáš Urx, Antonín Šmida, Jakub Dobiáš, Václav Smetana

Po vyřešení všech administrativních záležitostí se začalo soutěžit. Každá z kategorií měla svůj stanovený čas, mladší kategorie startovayi v rozmezí 15 minut a starší v 30 minutových intervalech. I přes velký počet závodníků mě velmi překvapilo (a za to vděčíme organizátorům z DDM), že všechny kategorie stihly odzávodit během zhruba 2 hodin. Všechno se tedy seběhlo velmi rychle. První startovali naše mladší žákyně a žáci, kteří sice odvedli skvělou práci, avšak bohužel podlehli svým sokům z ostatních pražských škol. Během dalších dvou startů se také blýskla kategorie staršího žactva, kde se na prvních příčkách umístili naši spolužáci A. Dolejš a M. Kunclová, avšak ani to bohužel nestačilo pro poražení výkonnostně konzistentnějších týmů. Po zhruba 20 minutové pauze začaly startovat dvě suveréně nejpočetnější kategorie žáků a žákyň SŠ. Byly dokonce tak početné, že musela být každá rozdělena na dvě části. I tak ale na trati najednou startovalo přes 60 lidí, a tak v místech, kde se rozlehlé startoviště zúžovalo na zhruba 4 metry širokou dráhu vznikla tlačenice. Zde ale vynikla skvělá práce našich reprezentantů, kterým se tímto chaosem povedlo prodrat do čelních pozic. Ani zde to však bohužel nestačilo, a tak jsme si za celou soutěž neodnesli jedinou medaili. Přesto to byla pro naše reprezentanty skvělá příležitost zasportovat si, seznámit se s novými lidmi a dle mého názoru si to všichni velmi užili.

Děkujeme všem našim sportovcům za účast a nadšení ze závodu a a děkujeme také rozhodčím a fanouškům. V neposlední řadě patří poděkování paní profesorce Stárové a panu profesoru Matušíkovi za záštitu a organizaci.

Fotografie z akce najde zde.

Foto a text Tomáš Jodl