• slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider

Pozdní večer. Nějaký leden. Televize čas. Na prvním programu pan Javor zkušeně míchá agar a fizzy, aby jeho lívance vypadaly jako svíčková. Na druhém paní Vanedótirová zručně vyndává kosti z lososa, takže z nej za chvíli udělá pečeného losa. Na dalším osmileté děti pobíhají s obřími porcovacími noži a dokážou ugrilovat kapra koi pouhým přísným pohledem. A tady na tom peče každý, kdo doma našel troubu. Zdá se, že kdo nevaří, negriluje, nepeče prostě není.

A jak se tedy v té záplavě orientovat, vybrat správný program a poznat skutečné mistry?

Na to máme naštěstí na GChD jednoduchý návod.

Jsou to ti, kteří správně a přesně zváží každý lot své přednášky, tedy Adéla Karolína Žáčková, Čeněk Šrail, David Dobáš, Ivan Kraus, Jakub Matějka, Lukáš Nedbálek, Martin Černík, Martin Svatoň, Ondřej Brož, Petra Vozábová, Samuel Gawlik, Štěpán Hanzálek a Tomáš Suchánek.

Ti, kteří po žejdlíku namíchají světlo, zvuk a elektřinu a vyjdou jim z toho úžasné pokusy, a to Vojtěch Plzenský, Oleg Molkanov a Rudolf Líbal.

Ty, které opravdu umí péct, slečny Martina Starýchfojtů a Veronika Musíková.

A ti, kteří po kvintlíku přidávají nápady, jemně míchají vařečkou, když je potřeba, posypou cukrem a neváhají do toho taky jednu vrazit - Jovana Vidovičová a Ivan Kraus.

A jaké muffiny letos tedy letí? Přece ty dopplerovské, tedy MaFIny. 

A určitě nevyjdou z módy ani příští rok.

Magdalena Dobromila a mafin.gchd.cz.