Tady? Teď? Tam (teď i jindy)? Tedy Dopplerův MaFIn 21/22!
Letošní ročník Dopplerova MaFInu byl od samého začátku v zajetí kletby s názvem izolace, karanténa, izolace a karanténa. Po zvážení všech pro, jako že to je prostě tradice a že to musíme dát, a proti, jako že izolace a karanténa a že to prostě nedáme, což jsme nakonec škrtli, jsme se vydali na MaFIní pekařskou stezku, která skončila 27. ledna 2022.
A bylo to dobré rozhodnutí.
Jinak bychom totiž nevěděli, že:
- na Merkuru by se mohlo péct velmi dobře (Jan Marhoul – Dyson Sphere) a rozhodně ještě lépe, pokud bychom se u toho super zasmáli (Martin Černík – Supravodiče),
- v nekonečnu je možné napéct nekonečno, nenapéct nekonečno, ale nekonečně (Nekonečno – Barbora Schlöglová, Michal Bernat, Eliška Koudelková), anebo ani pět (Martin Petr Svatoň – Kolik je 3+2?),
- sprinter by mohl nahradit toustovač, ale jen těžko by upekl muffin (Tomáš Suchánek.- Fyzika za technikou atletických disciplín), a to i kdyby v jeho tričku nebyla žádná díra, jenže to by asi bylo talíř (Kolik děr má tričko – Samuel Gawlik),
- každý mafin je krásný fraktál (Fraktály – Ondřej Čopák), zvlášť když ho správně zobrazíme (Filip Bitzan - Dynamické webové aplikace),
a že tohle všechno se odehrává na Zeměploše, která je od Prahy ke Sněžce ovšem s jistotou trochu kulatá (Vilém Starosta – Amatérské měření zakřivení Země).
Letošní kuchyni připravili, zajistili a vybavili Kateřina Ficková – hlavní organizátorka, Šimon Macourek, Filip Bitzan a Adam Hruška, technické, přenosové a jiné zázemí a Ivan Kraus – hlavní organizátor a moderátor, který se letos s MaFInem v těchto rolích po čtyřech letech loučí. Ivanovi, Kateřině a všem MaFInistům, nejen současným, plný čajohrnek uznání.
O MaFInu více na https://mafin.gchd.cz/.
A k letošnímu ročníku (a možným vysvětlivkám některých drobných nejasností v textu) vede zkratka tudy: https://www.youtube.com/watch?v=PsB3rSFwB34.